Ja uwielbiam! :)
Dlatego też już od bardzo, bardzo dawna planowałam konkurs, w którym będziecie mogli podzielić się ze mną swoimi przepisami oraz wygrać dla siebie fajne nagrody ;)
A w związku z tym, że sponsorem nagród jest BARILLA, w roli głównej występować będzie MAKARON !
Co musicie zrobić?
- w komentarzu pod tym postem umieścić swój pomysł na makaronową rozgrzewkę z opakowaniem makaronu Barilla [składniki, kilka słów o przygotowaniu oraz najważniejsze! zdjęcie efektu końcowego]
[pod polem tekstowym w komentarzu macie takie malutkie okienko ala obrazek, w które wystarczy kliknąć, wybrać zdjęcie i potwierdzić] :) - polubić [choć niekoniecznie] 'fanpejdż' organizatora konkursu oraz sponsora nagród :)
- udostępnić publicznie plakat konkursowy na swoim FB bądź BLOGU [plakat dostępny jest TUTAJ]
- podpisać się imieniem i nazwiskiem :)
Konkurs rozpoczyna się teraz, tj. 17.02.2015r., a kończy 24.02.2015r., o godzinie 23:59. [tak więc na spokojnie, macie tydzień!] :)
Z pośród nadesłanych zdjęć zostaną wybrane trzy, które zostaną nagrodzone zestawem skłądającym się z trzech różnych opakowań makaronu BARILLA wraz ze specjalną łyżką do makaronu oraz budzikiem kuchennym.
Wyniki konkursu pojawią się w tym poście w przeciągu 3 dni od dnia zakończenia konkursu.
Zwycięzcy będą mieli 3 dni na zgłoszenie się po odbiór nagrody.
POWODZENIA ! ! !
A na koniec mój pomysł na makaron BARILLA.
Szybko, prosto i smacznie ;)
[tylko opakowania zabrakło bo Kornelia potargała :P ]
Szybko, prosto i smacznie ;)
[tylko opakowania zabrakło bo Kornelia potargała :P ]
Do dzieła Kochani!
EDIT:
Nagrody wygrywają zdjęcia oraz przepisy następujących osób:Ania Marchlewska
Dorota Agnieszka Grześ
Amanda Andrzejewska-Redzimska
GRATULUJĘ !
I z niecierpliowością czekam na kontakt :)
KONKURS :)
OdpowiedzUsuńMój pomysł na makaron BARILLA to zapiekanka makaronowa z gyrosem....Potrzebny oczywiście ugotowany makaron Barilla , pierś z kurczaka marynowana w przyprawie gyros, papryka czerwona, ogórek konserwowy, majonez, ketchup, i tarty ser na wierzch, a smak? Smak jest rewelacyjny po prostu PYCHA
OdpowiedzUsuńSmacznego!!!!!!
dynia (około 1 kg) pokrojona w kostkę
OdpowiedzUsuńszpinak - 400g świeżego
czosnek - 1-2 ząbki do smaku
śmietanka - słodka 200ml
makaron - u nas 500g, ale było za dużo
sól, pieprz, tłuszcz
żółty ser "na dodatek"
Przygotowanie:
Zaczynamy od dyni, trzeba ją obrać i pokroić w kostkę. Następnie
wrzucamy ją na patelnię z rozgrzaną odrobiną oleju, obsmażamy, a
następnie dusimy, dodając trochę masła.
Zajmujemy się szpinakiem, który trzeba umyć i odcedzić. Kiedy dynia zmięknie dodajemy szpinak i podsmażamy dalej.
Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem i dodajemy śmietankę. Całość podajemy z makaronem i ewentualnie żółtym serem.
piękne zdjęcia! ale co najmniej jedno MUSI być z opakowaniem makaronu BARILLA :(
OdpowiedzUsuńsię dorobi :)
OdpowiedzUsuńZgodnie z zapowiedzią na fb, wklejam link do mojego ulubionego przepisu makaronowego :D ps. mogłabym sobie z Twoim mężem przybić piątkę, bo też makaron mogę jeść codziennie :D
OdpowiedzUsuńhttp://ourcommonworld.blogspot.com/2012/10/a-na-obiad.html
Kamila Strzelecka
Skadniki:
OdpowiedzUsuń250 g piersi z kurczaka
200 g boczku parzonego wędzonego
150 g pieczarek
pęczek natki
4 ząbki czosnku
150 g żółtego sera
250 ml śmietanki 30%
olej
sól
pieprz
Opakowanie makaronu Barilla Penne Rigate
Pierś i boczek kroimy w kosteczkę,
Cieniutko ciachamy każdą pieczareczkę.
Natkę i czosnek porządnie siekamy,
Natomiast ser żółty na tarce ścieramy.
Mięsko na oleju delikatnie podsmażamy,
Do smaku pieprzem i solą je przyprawiamy.
Zalewamy wszystko śmietanką trzydziestką,
Makaronu gotujemy całe pudełeczko!
Sera część do sosu dorzucamy,
resztą wraz z natką talerze przyozdabiamy!
Pierś z kurczaka na makaronie z sosem pieczarkowym
OdpowiedzUsuńSkładniki:
pierś z kurczaka
2 ząbki czosnku
papryka słodka
papryka wędzona,sól,pieprz,olej
200 gram makaronu u mnie Barilla Bavette n.13
Sos:
3 ząbki czosnku
200 gram pieczarek
3 łyżki mascarpone,
100 ml śmietanki 30%
50 gram masła,
sól,pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy. Pierś z kurczaka obtaczamy w marynacie zrobionej z przypraw ( czosnek,papryka słodka i wędzona,sól i pieprz oraz olej) pozostawiamy na 30 minut,potem smażymy do zarumienienia,ale nie za długo bo pierś będzie sucha. Na małej patelni albo w rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojony czosnek,gdy ten się lekko zarumieni wrzucamy pokrojone pieczarki,lekko się przysmażamy dodajemy śmietankę 30%,mascarpone,doprawiamy solą i pieprzem a na koniec dodajemy masło. Makaron układamy na talerzu,polewamy sosem pieczarkowym a na nim układamy pokrojoną w plastry/paski pierś z kurczaka,można posypać całość pietruszką albo czosnkiem niedźwiedzim
Najprostszy na świecie przepis na spaghetti bolognese! Całość zajmie nam nie więcej niż 20-30 minut.
OdpowiedzUsuńSkładniki:
500 g mięsa mielonego
pół opakowania makaronu Barilla Bavette n.13
1 duża marchewka
1 cebula
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
2 łyżki keczupu
1/4 szklanki wody
sól, pieprz
suszona papryka
bazylia suszona
bazylia świeża (można zastąpić natką)
2 łyżki oleju
parmezan
Gotujemy makron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy i zabieramy się za danie główne. Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy posiekaną w kosteczkę cebulkę, dodajemy mięso, całość lekko podsmażamy. Do mięsa dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę, ponownie przesmażamy. Dorzucamy koncentrat, dolewamy wodę, doprawiamy solą, pieprzem, suszoną papryką i suszoną bazylią, następnie mieszamy i dusimy ok. 10 minut. Zdejmujemy z ognia.
Na talerzu układamy makaron, na niego kładziemy nasz sos mięsno-pomidorowy, posypujemy serem i dekorujemy bazylią lub natką. Gotowe.
Smacznego!
Witam
OdpowiedzUsuńJa dziś na prośbę męża przygotowłam coś makaronowego a to dlatego że w ostatnim czasie częściej gościł ziemniak na naszym stole i teraz pytanie co zrobie a to oznaczało jedno coś z niczego czyli to co w domu mam :) Oczywiście powstała zapiekana z makaronu penne Barilla w sosie carbonara i tu uwaga z piersią kurczaka i pieczarkami :P. A zatem ugotowałam makaron następnie podsmażyłam pieczarki z cebulką. Na osobnej patelni podsmażyłam pierś kurczka wcześniej doprawioną " kurczak po staropolsku" i dodałam sos carbonara. Zapiekankę ułozyłam warstwowo najpierw makaron, pieczarki, troszkę papryki czerwonej, mrożonego groszku zielonego zaledwie kilka ziaren i na wierzch kurczak w sosoie z natką pietruszki i do pieca. Na koniec mozna posypać zapiekankę parmezanem lub każdym innym serem ktory lubimy. Mąż przede wszystkim szczęśliwy i najedzeny a to się = Przyjemny wieczór :* Smacznego
Pozdrawiam Karolina Tracz face KaroliNa TR
Witam Pięknie
OdpowiedzUsuńMój przepis na smakowite kąski z Makaronem Barilla spaghetti ( ale i inne
makarony dozwolone wedle własnych upodobań )
Składniki :
Makaron Barilla
spaghetti
szpinak najlepiej świeży ale jak nie ma to i mrożony
( może być cukinia ... )
żółty ser ( jak kto lubi mniej czy więcej )
czosnek
boczek ( kiełbaska , mielone – co kto woli albo i bez
)
3 jajka
śmietana 18%
przyprawy ( my dajemy sporo : papryka , pieprz,
tymianek, oregano , sól ziołowa albo morska ,curry ... co kto lubi do smaku
swego )
przygotowanie :
Kroimy boczek , czosnek , wrzucamy do garnka i albo
na wodzie dusimy – albo na maśle klarowanym lekko podsmażamy , ( mieszamy ,
mieszamy )
miedzy czasie wstawiamy wodę na makaron , potem do
boczku dorzucamy szpinak ( albo cukinię ... ) i przyprawiamy , (mieszamy
,mieszamy )
robimy sos – parzymy jajka – skorupki – do naczynia
wbijamy je całe do tego dodajemy śmietanką około 200g. następnie ucieramy ser (
jak kto lubi więcej czy mniej )– połowę do sosu , reszta do posypania na talerzu
,
ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy do garnka ze
szpinakiem i resztą ... mieszamy ,
potem dodajemy sosik i mieszamy na małym ogniu ,
potem nakładamy na talerze , posypujemy resztą sera – możemy dodać pietruszkę
świeżą ...i smacznego mniam mniam gotowe , smacznie ,szybko ,zdrowo i nie drogo
Takie nasze smakowite kąski - danie a wykonanie Nikolka Tarchuł z mamą Beatą Tarchuł
Super! :)
OdpowiedzUsuńAle na zdjęciu z potrawą musi być również widoczne opakowanie makaronu Barilla...
moje ulubione danie makaron ze szpinakiem :) dziś z parówka która Aurelia uwielbia :)
OdpowiedzUsuńSzpinak mrożony wkładam do garna z niewielka ilością wody oraz łyżka masła oraz czosnkiem , dziś mi go brakło wiec musiał być granulowany , gdy się rozmrozi dodaje ser typy Feta , pieprz , vegety do smaku, łyżkę śmietany .
Makaron gotuje al dente następnie wykładam do naczynia żaroodpornego lub blaszki , na makaron nakladam szpinak , parówkę i wszystko posypuje serem żółtym i do piekarnika na 15 min, kolacja gotowa :)
Kasiu częstuj się :)
Witam,
OdpowiedzUsuńPodzielę się bardzo szybkim przepisem na pomidorowy sos do makaronu:-)
Składniki:
Średnhia cebula
Puszka pomidorów krojonych
Czosnek
Sól, pieprz
Bazylia
Pół łyżeczki cukru
Cebulę zeszklić dodac pomidory i razem dusic 10 min. Doprawić do smaku czosnkiem i przyprawami, dodać cukier żeby powidory nie były za kwaśne i gotować jeszcze 5 minut. Ugotować makaron- ja uwielbiam Barilla nr 13:-) makaron polać sosem i posypać utartym serem.
Smacznego!!:-)
Do sosu można dodać swoje ulubione składniki: papryka, oliwki, tuńczyk:-)
Pozdrawiam Paulina Oleksowicz-Torba
Cała moja rodzinka lubi potrawy makaronowe :)
OdpowiedzUsuńMakaron u nas pojawia się nie tylko jako danie obiadowe :) podzielę się z Wami przepisem na sałatkę z makaronem.
Składniki:
3/4 opakowania Barilla Farfalle
Pierś z kurczaka
3/4 słoika Oliwek (takiego ok 300g)
Słoik pomidorów suszonych w oliwie
Szczypior lub cebula dymka
2 garści słonecznika
pieprz
przyprawa gyros.
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odlewamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażmy na patelni z dodatkiem pieprzu, przyprawy gyros i można dodać łyżkę oliwy ze słoika z suszonymi pomidorami. Odstawiamy do wystygnięcia.
Oliwki i pomidory suszone kroimy w kawałki. Szczypior/dymkę siekamy. Słonecznik lekko prażymy na patelni.
Wszystkie produkty dokładnie ze sobą mieszamy, można dodać 2 łyżki oliwy ze słoika pomidorów suszonych.
Sałatka gotowa - Smacznego.
Amanda Andrzejewska-Redzimska
Sweetness of life :)
z przyjemnością biorę udział w konkursie- moj przepis to:
OdpowiedzUsuńSAŁATKA Z KOZIM SEREM, RUKOLĄ, PŁATKAMI CZOSNKU POŁOŻONA NA WŁOSKIM MAKARONIE CESAREA SICILIANE
SKŁADNIKI:
- opakowanie makaronu Cesarea Siciliane firmy Barilla
- 2 soczyste gruszki
- 300g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
- 100 g świeżej rukoli
- 100 g masła
- sok i otarta skórka z jednej cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 100 g koziego sera
- garść suszonych owoców leśnych z borusznicą
- 2 łyżki miodu
- przyprawy do smaku: świeżo mielony czarny pieprz, sól
PRZYGOTOWANIE:
Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
Gruszki obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Dynię obrać ze skóry,
usunąć gniazda nasienne , a następnie miąższ pokroić w kostkę o
wielkości 1cm.
Gruszki i dynie ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika o temp. 200stopni na 15min.
Następnie na patelni rozpuścić masło i podać cieniutko pokrojone w
plasterki ząbki czosnku. Podgrzewać do momentu, aż masło się lekko
zarumieni, a następnie przelać je do zimnej miseczki. Cytrynę dokładnie
umyć, otrzeć z niej skórkę do miseczki i wycisnąć sok. Następnie sok ze
skórką połączyć z 2 łyżkami miodu i dokładnie wymieszać.
Płynne masło z płatkami czosnku delikatnie połączyć z z miodem i sokiem
z cytryny. Dokładnie wymieszać, aby składniki się dobrze połączyły.
Przyprawić solą i czarnym pieprzem do smaku.
Podawać z makaronem obficie posypanym świeżą rukolą. Dodać ćwiartki
pieczonej gruszki i kawałki dyni. Polać obficie przygotowanym sosem i
posypać suszonymi owocami leśnymi.
[po więcej zdjec zapraszam na swojego bloga:
https://www.facebook.com/pages/KardamonBazylia-culinary-travels/767210246681859?ref=bookmarks
pozdrawiam, Ania Marchlewska
jeden z najbardziej lubianych makaronów moich domownikow.
OdpowiedzUsuńMakaron barilla do tego sos: cebula, marchew i por drobno pocięte, wszystko zeszkolne, na maśle dodaję pokrojone pieczrki i dalej podsmażam, podsmażone w przyprawach mięso z piersi kurczaka z łyżeczką przecieru pomidorowego i puszką czerwonej fasoli, łącze z pieczarkami i marchewką, przyprawiam pieprzem i ziołami.
Zdjęcie makaronu, który jest niezbędny do wykonania tej przepysznej, makaronowej potrawy. Wcześniej do kuchni wkradł się nam mały chochlik psotnik, ale już został okiełznany i tu oto dowód mamy, że Barilla uwielbiamy. Barilla najsmaczniejsza na świecie, wszyscy przecież o tym doskonale tu wiecie. Iwo się nim zajada, nawet przy tym nic nie gada tylko delektuje się nim i słodko pomrukuje i brzusio swój pełny rączką poklepuje.
OdpowiedzUsuńa gdzie to zdjęcie z opakowanie makaronu? :(
OdpowiedzUsuńo matko wklejałam ;0
OdpowiedzUsuń;0 wklejałam i wpisywałam zaraz aby w dacie się wyrobić ;o ja noga w te klocki jestem ;( czy teraz się uda ? jakieś czary mary ;0 no to dalej czaruje może ten wspaniały makaronik do mnie powędruje i będziemy następne smakowitości razem wszyscy wymyślali ( fajnie , rodzinnie i nie będę sama się głowiła co wymyślić aby wszystkim smakowało ) czary mary , abra ka dabra , sim sa la grim ;) ... Barilla przybywaj i nas swą apetycznością obdarowywaj u Ile d'Amour gramy bo o repetę ciogle wołamy .
OdpowiedzUsuńAle wyniki w poście są już od wczoraj...
OdpowiedzUsuńa ;0 no szkoda ;0 ale zdjęcie wklejałam razem z wpisem ;0 dziwne że nie ma;0 szkoda że nie widziałam ;) bo bym nie wklejałam ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) i gratuluję pozostałym :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Amanda