W kuchni uwielbiam też eksperymentować a najlepiej jeszcze z nowym sprzętem :D
Bo kto by grilla nie lubił?
A przecież sezon na grilla to nie tylko lato. U Nas sezon grillowy trwa cały rok! :D
Kiełbaski, szaszłyki, warzywka, kurczak, tosty i co tam jeszcze dusza zapragnie!
Patelnia może schować się w... najgłębszą szufladę :P
Dziś jednak mniej tradycyjnie i na obiad z grilla były "kurczakowe" placuszki z warzywami :)
Pychota!!!
Zapewne na PRZEPIS czekacie? :)
Oto on:
- 1 pierś z kurczaka
- 2 cebule
- 2 papryki
- 30 dag pieczarek
- 4 jajka
- 5 łyżek oleju
- 5 łyżek 'kartoflanki'
- pół łyżki pieprzu czarnego
- pół łyżki soli
- 2 łyżki Vegety
- pół łyżeczki słodkiej papryki
Kurczaka i warzywa kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do tego jajka, mąkę i przyprawy.
Mieszamy wszystko razem i odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilkanaście godzin [ja zawsze robię to dzień wcześniej, stąd nie mam zdjęć produktów przed :(]
Prawda, że proste? :D
Teraz pozostało już tylko wysmarować masłem klarowanym płytę grilla i 'usmażyć' Nasze placuszki :)
WAŻNE!
Musicie wiedzieć, że z grilla są o niebo lepsze niż z patelni! :)
Musicie wiedzieć, że z grilla są o niebo lepsze niż z patelni! :)
SMACZNEGO :)
Ps. Ten niezastąpiony domowy grill elektryczny, do dań zwyczajnych i niezwyczajnych,
Pol łyżki pieprzu,soli i wegety toc to masakra jakaś.Nie było to za słone??
OdpowiedzUsuńTego jest dość dużo więc przypraw jest w sam raz.
UsuńPlacuszki są idealne :))
Robię podobne, tylko bez pieczarek i troszkę inne proporcje. Uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuńohhh to musi być dobre :)
OdpowiedzUsuńWyglądają nieziemsko smacznie :-)
OdpowiedzUsuńkartoflanki czyli??maka ziemniaczana?
OdpowiedzUsuńtak :)
Usuństała pozycja w tygodniowym menu tylko ze jeszcze starty ser żółty dodaje bez ,, kartoflanki ,, :)
OdpowiedzUsuńprzepysznie wygląda :) na pewno spróbuję
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Mmm .. Wyglądają pysznie! Przyznam szczerze, że dotąd grilla używałam jedynie do mięsa, chyba czas to zmienić :-)
OdpowiedzUsuńnie mam grilla buuuuuuuuuuuuuuuuuu :(
OdpowiedzUsuńWypróbuję dziś, ale niestety na patelni.
OdpowiedzUsuńtrzeba kupić w końcu grilla a ten mi się podoba! super przepis! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, L.
jak Ja lubię takie pychotki:)
OdpowiedzUsuńMniam! Robię takie placki, ale bez papryki ;|)
OdpowiedzUsuńPycha! :)
OdpowiedzUsuńA jak bede chciala zamrozic na kiedy indziej to moge jak juz jest w tym maka? :)
OdpowiedzUsuńJa bym nie zamroziła tego jednak... Lepiej usmażyć i później zjeść na zimno ;)
Usuń